Film & TV

Max programmeert kijkhit Mooiste Treinreizen op vrijdag

De laatste twee afleveringen van de reeks Mooiste Treinreizen van omroep Max worden uitgezonden op vrijdag 10 en vrijdag 17 juli. Dat heeft de omroep woensdag laten weten.

Er ontstond dinsdag consternatie onder kijkers dat de aflevering die geprogrammeerd stond niet werd uitgezonden. Maar omroepbaas Jan Slagter liet weten dat de laatste twee delen van het goedbekeken programma naar tijdslots waren verplaatst waar zij beter tot hun recht komen.

Max Mooiste Treinreizen bestaat uit beelden die in real time gefilmd zijn door het raam van een rijdende trein. De eerste uitzending werd de rit van Almere naar Zwolle getoond, die drie kwartier duurt. Op sociale media én in het callcenter van Max leidde het programma maandag tot veel reacties. “Sommige mensen konden er niets mee, zij misten de muziek en de voice-over”, lacht Slagter. “Maar andere kijkers hebben genoten en stelden dat zij hun gedachten heerlijk konden laten gaan bij de meditatieve beelden.”

Marktaandeel 20 procent

Het programma trok in de namiddag 363.000 kijkers en had een marktaandeel van 20 procent. Slagter beklemtoont dat het een experimentele show is. “Ik vond het een leuk idee, een jonge cameraman was enthousiast, er hing een zeer acceptabel prijskaartje aan. Ik ben ontzettend blij met het resultaat.”

In de andere twee afleveringen worden de routes Vlissingen-Bergen op Zoom en Leeuwarden-Zwolle belicht. Producent Dutch Angle TV laat weten nog zeker twee andere afleveringen te hebben liggen, mocht de NPO interesse hebben in een langere reeks. “Ik denk dat het ook geweldige televisie kan opleveren om deze routes nog een keer in de herfst of winter te draaien, als het landschap totaal anders is dan in de zomer”, aldus een woordvoerder.