Aanhouding na steekpartij rond boze drillrappers Scheveningen

De politie heeft opnieuw een aanhoudingen verricht in verband met een fatale steekpartij in Scheveningen vorige week maandag. Het gaat om een 17-jarige Rotterdammer. Hij wordt verdacht van opruiing en openlijk geweld. Het slachtoffer was een 19-jarige Rotterdammer.

Twee eerder opgepakte verdachten, 20-jarige Amsterdammers, blijven de komende negentig dagen in de cel. Hun voorarrest is verlengd. Ze worden verdacht van doodslag.

De steekpartij heeft mogelijk te maken met een ruzie tussen rivaliserende drillrap-groepen. Drillrap is een uit Amerika overgewaaide hiphopstroming waarin onder meer geweld wordt verheerlijkt. Het Openbaar Ministerie onderzoekt de toedracht en sluit meer aanhoudingen niet uit.

Drillrapper Blacka uit Rotterdam heeft via een bericht op Instagram zijn excuses aangeboden voor het steekincident. Het slachtoffer was zijn vriend Cennethson ‘Chuchu’ Janga. Blacka zegt achteraf niet te begrijpen waarom de twee groepen (24 uit Rotterdam en 73 De Pijp uit Amsterdam) ruzie met elkaar hadden.