Verplicht zitten hoeft niet meer op 'Strand van 2020'

Wie naar de dj-optredens van ‘Het strand van 2020’ op Texel gaat, is niet meer verplicht te blijven zitten. De gemeente Texel heeft woensdag een evenementenvergunning afgegeven waardoor bezoekers zich wat vrijer mogen bewegen, bevestigt initiatiefnemer Machiel Hofman van evenementenbureau Tribe. Echt losgaan en dansen zit er echter nog niet in.

De bezoekers moeten in de buurt van de hun toegewezen tafel blijven, maar mogen nu ook naast hun stoel staan. Hofman is blij met het stapje voorwaarts. Volgens hem kunnen de gasten nu “een hartstikke leuke beleving” verwachten. “We voelen ons bijzonder gesupport door de gemeente.”

Premier Mark Rutte gaf eind vorige maand in zijn laatste coronapersconferentie nog aan dat officiële evenementen er waarschijnlijk tot de eerste helft van augustus niet in zouden zitten omdat het aanvragen van een vergunning vaak “al een week of zes” duurt. Optredens die de afgelopen weken op verschillende plekken in Nederland werden gegeven, vielen in de meeste gevallen onder een horecavergunning, waardoor bezoekers gebonden waren aan hun stoel.

Op het strand van Texel treden de komende weken top-dj’s als Lucas & Steve, Fedde LeGrand en Nicky Romero op. Sunnery James & Ryan Marciano trappen ‘Het strand van 2020’ vrijdag af. Op een eiland in Brielle wordt met ‘De tuin van 2020’ nog een tegenhanger georganiseerd. Daar staan onder meer Lil Kleine, Tino Martin en JURK! op de planken. In totaal zijn al ruim 200 coronaproof optredens gepland.