Royalty

Dit is het bizarre verhaal van de Thaise koning Rama X

Het houdt niet op met de bizarre acties van de Thaise koning Rama X. Woensdag geeft hij zijn ‘bijvrouw’ al haar titels weer terug nadat hij haar vorig jaar alles had ontnomen en in de gevangenis had gegooid. En dit is slechts één van de punten op de waslijst met schokkende acties van deze koning…

Zijn ‘bijvrouw’ Sineenat was ‘te ambitieus’, ze ‘begreep de gewoonten en tradities aan het Thaise hof niet’ en ‘probeerde zich te verheffen tot de status van de koningin’, aldus een verklaring van het paleis. Het gedrag van de koninklijke gemalin werd als respectloos beschouwd. Maandag laat het hof weten dat ze officieel weer bijvrouw is en haar adellijke titels (gemalin) en militaire rangen (generaal majoor) terugkrijgt.

De lijst met gekkigheden rondom Rama X is oneindig. Bhumibol, de vader van Rama, werd aanboden als een god. Naast de vele jonge vrouwen die hij versleten heeft, had hij een gekke liefde voor zijn poedel. Zijn inmiddels overleden poedel FooFoo gaf hij de titel van luchtmaarschalk, met bijpassende outfit. Het hondje at zelfs mee aan tafel tijdens galadiners. Als FooFoo sterft in 2015 kondigt hij 4 dagen van nationale rouw aan waarbij er gebeden en gehuild moet worden in de straten van Thailand.

Rama X zit in Duitsland omdat hij daar meer vrijheid heeft. In zijn eigen land is hij de koning en zien we hem in uniform en bij officiële plechtigheden. Daar is het ook de bedoeling dat hij wordt aanbeden waar hij staat. In Duitsland gaat hij met weinig kleding, tatoeages en jonge vrouwen de straat op. Volgens verschillende media zou hij in luxe hotels in Duitsland met groepen vrouwen verblijven.

Hij blijft aan de macht doordat er hoge straffen op majesteitsschennis staan in Thailand.  In 2017 kreeg een man 35 jaar cel voor het beledigen van de koning. Maar de jongeren in het land komen nu in opstand. De studenten eisen democratische hervormingen. Ze willen dat de grondwet wordt herzien en dat er minder hard wordt ingegrepen bij kritiek op de overheid en de koning. Bij de hotels in Duitsland waar de koning verblijft zijn eerder dit jaar ook al protesten gevoerd door mensenrechten activisten. Zie de video hierboven!