Royalty

Prinses Amalia videobelt met Anky van Grunsven

Het koninklijk gezin heeft vanuit Huis ten Bosch een geheel eigen invulling gegeven aan de thuisviering van Koningsdag. Nadat de jarige koning Willem-Alexander vanuit de vestibule van het paleis met een korte toespraak de aftrap had gegeven voor de deels virtuele viering van de nationale feestdag en er met zijn allen was geposeerd voor foto’s was het onder meer tijd voor maar liefst zeven videogesprekken.

Zo sloten koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan bij de koffiepauze van het zorgpersoneel van UMC Maastricht, de stad waar de Oranjes dit jaar eigenlijk Koningsdag hadden zullen vieren. Ook burgemeester Annemarie Penn-te Strake van de Limburgse hoofdstad was aanwezig bij het gesprek. Zij hoopt dat de koninklijke familie volgend jaar alsnog kan komen. Uitsluitsel verwacht ze deze zomer te krijgen.

Koning Willem-Alexander had een virtuele ontmoeting met Anna Yilmaz, vorig jaar de winnares van Heel Holland Bakt. Yilmaz zorgde een jaar geleden op Koningsdag, die in haar thuisplaats Amersfoort werd gevierd, bij het koninklijk bezoek ook voor gebak. Dit keer hield ze een workshop. De koning belde daarna ook in bij een vraag- en antwoordsessie van Diederik Jekel.

Paardenliefhebster prinses Amalia had contact met meervoudig oud-Olympisch kampioen Anky van Grunsven, terwijl koningin Máxima als promotor van muziek voor alle kinderen binnenviel bij een videoworkshop van zanger Jeroen van der Boom. Prinses Alexia tenslotte ging in gesprek met Enzo Knol, die ook een vraag en antwoordsessie hield.