Sterren

Ali B benieuwd naar verhalen van deelnemers We Want More

Als ervaren jurylid heeft Ali B al van alles gezien en gehoord. Toch blijft hij in de nieuwe zangwedstrijd We Want More bij SBS6 benieuwd naar de verhalen waarmee de kandidaten het podium beklimmen.

“Ik leer ongelofelijk veel”, zegt hij in gesprek met BuzzE. “Ik hoor operazangers en terwijl ik nooit echt naar opera geluisterd heb, hou ik nu ineens wel van opera.”

Ali blijft zich dan ook “verbazen” over het “schrikbarend hoge niveau” van de kandidaten. Bijna alle soorten muziek komen wel voorbij, van fado en chansons tot opera en smartlappen. “Je leeft met dit programma toch meer mee vanwege de redenen die sommige mensen hebben om mee te doen. Als ze dan zingen, doet dat wel wat met me”, bekent hij.

Ervaring

Van de vijf juryleden heeft Ali zoals gezegd de meeste ervaring. Toch leert hij ook van de nieuwkomers nog wel wat bij. Zo kon Davina Michelle hem wat meer leren over YouTube en heeft Henk Poort opera toegankelijker gemaakt voor Ali.

De ‘mentor’ van het gezelschap drong zich bij de nieuwkomers echter niet op met zijn advies. Feedback konden ze krijgen als ze erom vroegen. Ali is blij met zijn collega-juryleden. “Het zijn vier authentieke personen met ieder een eigen mening. Ze vinden het ook leuk om zelf het podium op te stappen om met de kandidaten mee te doen.”

We Want More is vanavond om 20:30 uur te zien bij SBS6.