Sterren

Anna Nooshin reageert op ophef na boos interview

Anna Nooshin ligt flink onder vuur, nadat zij een interview met de Telegraaf afbrak omdat de vraag haar niet aanstond. Uit beelden bleek dat zij de coronaregels flink had geschonden, maar werd zichtbaar geïrriteerd toen daarnaar werd gevraagd…

In een Instagram Story tikte zij de volgende reactie: “Naar aanleiding van de commotie rondom de media-artikelen van vandaag. Ik koos er bewust voor de vraag niet te beantwoorden. Niet omdat deze niet te beantwoorden was, maar omdat dit niet de insteek was van het interview en ik daardoor totaal werd overrompeld door de negatieve toon.”

“Ik beantwoord altijd met liefde alle vragen die met goede intentie worden gesteld. Hierbij kreeg ik dit gevoel echter niet. Het voelde als sensatie zoeken en daar wilde ik graag van wegblijven.”

Verantwoordelijkheid

“Dat gezegd hebbende: wij nemen onze verantwoordelijkheid voor de perslunch, maar ik zou het ontzettend jammer vinden als nu de gedachte heerst dat wij geen maatregelen treffen, juist ook omdat dit in schril contrast staat met alle maatregelen die wij wel hebben getroffen in het museum.”

“De H13-gecertificeerde luchtfilters creëren een uitgaande lucht, die schoner is dan de buitenlucht en alle kleine deeltjes, inclusief de aerosolen, die het virus zouden kunnen verspreiden, worden hiermee opgeklaard. Deze filters worden ook in vliegtuigen gebruikt. Daarnaast hanteren wij in het museum strakke tijdslots, crowd control en hand sanitizers. Daar is op de eerste plek rekening mee gehouden en iedereen die de experience bezoekt zal dit ook ervaren. De veiligheid en gezondheid van onze bezoekers staat voor ons te allen tijde voorop.”

Het interview

Op foto’s van het openingsfeestje van haar Influencer Experience, dat donderdagavond plaatsvond, is te zien hoe de gasten aan tafel geen anderhalve meter afstand hielden, zoals de RIVM-richtlljnen wel voorschrijven. Anna plaatste de afbeeldingen op haar Instagram Stories.

De socialite wilde echter vrijdag voor de camera van de Telegraaf niet ingaan om vragen of de coronarichtlijnen van de overheid wel werden gehandhaafd op de openingsparty. “Hier gaan we het niet over hebben”, kapte ze het gesprek af. Daarna grijpt haar woordvoerder buiten beeld in: “Dat is niet een probleem dat alleen hier speelt, dat is in de hele maatschappij.”

De Telegraaf heeft het filmpje vrijdagmiddag integraal online gezet. In de ‘Instagram Experience’ vlakbij de RAI in Amsterdam moeten bezoekers volgens Nooshin op een creatieve manier geïnspireerd worden. “Het is een paradijs waar je even volledig alle regels kan vergeten”, stelt ze met klem.