Sterren

Radar met Antoinette Hertsenberg bestaat 25 jaar

De 55-jarige Antoinette Hertsenberg is dit jaar al 25 jaar lang het gezicht van Radar. “In de eerste jaren bracht ik er niet veel van terecht, ik moest veel leren, maar er was een grote meevaller: ik had geen angst voor de camera. Ik word er niet blij van, maar ik ben er ook niet bang voor”, vertelt ze in de Volkskrant.

Voorlopig heeft de presentatrice nog geen genoeg van Radar. “25 jaar, het is eigenlijk idioot. Maar het werk past bij me. Er zijn niet zoveel tv-programma’s waarin je een journalistiek verhaal kunt vertellen én kunt doorbijten én veranderingen kunt bewerkstelligen. Dat maakt Radar voor mij zo leuk. En daarom blijf ik het maken.”

TV-Kantine

In 2011 dook Antoinette al krijsend op een bezemsteel op als The Wizard of Tros in een thema-uitzending van de TV-Kantine van Carlo Boszhard en Irene Moors. “Ik heb er destijds lang over getwijfeld. Ik heb het gedaan omdat ik de heks was, dat vond ik grappig”, kijkt ze terug in de Volkskrant. “Later stelden ze voor dat ik de prinses zou zijn. Dat wilde ik niet, dat vond ik zo raar. Toen mocht ik toch de heks zijn.”

“Ik heb er veel goede reacties op gehad, vooral de zelfspot werd gewaardeerd maar ik voelde mij opgelaten”, gaat de presentatrice verder. “Ik geloof niet dat dit soort optredens bij mij passen. Ik ben presentator.”