Sterren

Australische remake op komst van Nederlandse komedie Plan C

De Nederlandse misdaadkomedie Plan C krijgt een Australische remake. De casting van de Australische versie vindt op dit moment plaats. Ook is er interesse vanuit Hollywood voor een remake van de film.

Dat heeft regisseur Max Porcelijn laten weten. De filmmaker voegt daar aan toe verder niet direct betrokken te zijn bij de ontwikkeling van de nieuwe versies van zijn debuutfilm uit 2012.

Porcelijn werkte zes jaar aan de misdaadkomedie over een mislukte rechercheur met gokschulden die een bizar plan bedenkt om zijn problemen op te lossen. De hoofdrollen werden vertolkt door Ruben van der Meer, Ton Kas en René van ‘t Hof.

AVRO

Het Filmfonds wees het project tweemaal af, maar onder meer de AVRO geloofde wel in de film en regelde een flink deel van de financiering. Uiteindelijk draaide Porcelijn de komedie voor amper 4 ton. De meeste medewerkers moesten geld toeleggen tijdens het draaien, maar Plan C kwam er toch omdat iedereen geloofde dat het een geweldige film zou worden.

Het werd geen grote bioscoophit, maar er volgden wel vier Gouden Kalf-nominaties (onder meer voor Van der Meer), waarvan er twee werden verzilverd (onder meer door Van ‘t Hof).

De hoofdrolspelers worden naar eigen zeggen nog steeds met grote regelmaat aangesproken op de film en fans kennen hele dialogen uit hun hoofd. Regisseur Martin Koolhoven liet eerder deze week weten dat hij de film graag in de corona-drive-inbioscoop in het Olympisch Stadion zou willen draaien.