Sterren

Bezorgde moeder roept Lil' Kleine en Boef tot de orde

Rappers Lil Kleine, Ronnie Flex, The Opposites en Boef liggen behoorlijk onder vuur. Zij krijgen flinke kritiek op social media over hun vrouw-onvriendelijke songteksten!

Voor een bezorgde moeder van twee jonge jongens is de maat vol. In een bericht op Facebook dat onder andere wordt gedeeld door Nance Coolen schrijft ze: ”Beste Ronnie Flex, Lil Kleine, Lijpe en alle andere branchegenoten die ik niet bij naam ken. Je kunt iemand fysiek aanranden, maar ook verbaal… Ik wil niet langer verbaal door jullie aangerand worden, heren. Ik wil niet dat de jongens die ik grootbreng gaan denken dat je zo over en tegen een vrouw mag praten, dat je anderen op het idee mag brengen om dat zo te doen, en dan hebben we het nog niet over het laatste logische gevolg; dat je het zo in praktijk mag gaan brengen.”

De moeder komt met enkele heftige voorbeelden. ”Dit gaat niet prettig zijn. maar het helpt niet om abstract te blijven. Dan is dit enkel het zoveelste truttige praatje van een zure ouwe muts.
Zo hebben we het bijvoorbeeld over een ‘wijf dat geflost wordt’. Dat is geen gebitsbehandeling, mensen. We hebben het over “kut geven”. We “duwen aan”, of “pompen ‘m erin bij die bitch”. Met name moeders en vrouwen van een zekere leeftijd mogen zich in jullie (negatieve) interesse verheugen. Daar hoor ik dus bij.”

”Doe iets aan jezelf,” schrijft ze tegen het einde van de open brief. ”Doe iets aan je eentonige leven, dat eentonige geleuter over club, drank, doos en doekoe kennen we nou wel. Doe iets aan je Nederlands, for God’s sake. Maak gerust nog honderd liedjes over seks. Maar doe het met klasse, raffinement, en zonder al die fucking taalfouten. Luister ‘ns naar Prince ofzo, die kon dat. Later, mannen.”

Shownieuws sprak met Ruben van The Partysquad, ook niet vies van prikkelende teksten. Hij zegt het volgende over de teksten, die hij in het verleden heeft geschreven: ”Ik heb een zoontje van 4 en op de dag dat ik vader werd, ging ik nadenken, wat is mijn legacy. In Plakken worden best dingen gezegd, op dat moment was ik daar best content mee, maar nu zou ik zo’n plaat niet meer zo snel uitbrengen. Dat heeft voor mij wel te maken met het proces van volwassen worden.”