Sterren

Chateau Marillaux officieel te koop: zoveel kost het

Chateau Marillaux, het prachtige kasteel van de Meilandjes, staat officieel te koop. Op de website is een folder te lezen en staat nu ook de vraagprijs.

Voor 1.250.000 euro kun je het hele kasteel kopen, inclusief meubelen, zwembad/terras meubilair, zitmaaier en zaken om je eigenn B&B te runnen zoals bijvoorbeeld de boekingssite, het linnengoed en de wasmachines.

Het kasteel, dat stamt uit 1870, heeft een oppervlakte van 950 vierkante meter en een gite voor zes personen. Het ligt dichtbij de Franse, porseleinen stad Limoges en is ontzettend opgeknapt (zoals ook in de realityserie is te zien).

Verder is te lezen dat veel originele details bewaard zijn gebleven, omdat het kasteel tot 2019 in bezit is geweest van dezelfde familie. “Het gebouw heeft vijftien open haarden met marmeren schouwen. Eiken vloerdelen op de begane grond en eerste verdieping. Paneeldeuren met origineel hang en sluitwerk in het hele pand. Diverse glas in lood ramen. Het gebouw is voor driekwart onderkelderd. Oliegestookte verwarmingsketel (2019) welke de gastenkamers op de eerste  verdieping verwarmd en vier van de slaapkamers op de tweede verdieping. De elektrische bedrading is voor ongeveer 50% aangepast”, schrijven Martien en Erica over hun pareltje op de site. 

In de video’s boven- en onderaan deze pagina zijn nog veel meer beelden van het kasteel te zien. Zelf alles even rustig nalezen? Dat kan natuurlijk ook

Dat de familie Meiland hun kasteel te koop heeft gezet, komt niet onverwachts. Eerder dit jaar werd bekend dat ze een boerderij hebben gekocht in Hengelo en definitief terug willen verhuizen naar Nederland.

Chateau voor Nadège?

Onlangs leek het er overigens nog even op of huishoudster Nadège niet de perfecte kandidate is om het chateau te kopen. Een fan was namelijk een inzamelingsactie begonnen om genoeg geld voor haar in te zamelen, zodat ze zelf het kasteel kon kopen. Dit idee vond Nadège zelf echter maar niks: “Goedenavond, dank je wel voor wat je hebt gedaan en ik ben je erg dankbaar maar ik denk dat het moet stoppen. Nadège”, schreef ze eind mei op de Facebookpagina van initatiefneemster Astrid.