Sterren

Cilly Dartell geeft update over ziekte

Het lijkt gelukkig weer wat beter te gaan met de gezondheid van Cilly Dartell. De voormalig Hart van Nederland-presentatrice maakte eerder dit jaar bekend dat ze voor de tweede keer kanker heeft. Nu laat ze weten dat de chemo lijkt aan te slaan. Shownieuws-deskundige en goede vriend van Cilly, Albert Verlinde, sprak met haar en vertelt erover in de video hierboven.

Chemotherapie 

“Weer even een update”, schrijft Cilly dinsdagavond op Instagram. “Er is goed nieuws want de chemo lijkt zijn werk te doen. De tumor is geslonken dus dat is super super fijn. De behandelingen blijven nog wel even doorgaan. De komende twee jaar krijg ik iedere drie weken immuun therapie met daarbij een beetje chemo, gelukkig veel minder chemo dan hiervoor. Ik heb nog geen idee hoe ik daarop zal reageren, want deze week krijg ik pas de eerste.”

Jan

Cilly heeft in deze periode veel steun aan haar man Jan. “Overall voel ik me hartstikke goed hoewel de vermoeidheid soms plotseling om de hoek komt kijken. En dat geeft me een gevoel van onmacht, want ik wil zoveel. Gelukkig spreekt Jan me op dat soort momenten streng toe en ben ik blij dat ik me er aan kan overgeven. Dan zijn jullie weer op de hoogte. Vol goede moed gaan we voorwaarts!”

Coronavirus

Afgelopen mei kwam Cilly Dartell met een schokkend bericht. “In februari is geconstateerd dat ik weer longkanker heb en dit keer in een minder gunstig stadium. Een gecombineerde chemo-/immuuntherapie werd het advies”, schreef de voormalig SBS6-presentatrice destijds. “Het oorspronkelijke plan om me in het AvL in Amsterdam te laten behandelen, werd door het coronavirus in duigen gegooid. Er zat dus niets anders op dan om me hier in Florida over te geven aan de specialisten. En ook dat voelt inmiddels goed. De chemo/immuun behandeling volg ik nu al een paar maanden maar het is nog te vroeg om te zeggen of het aanslaat of niet.”

Longkanker

In 2016 maakte Cilly bekend dat longkanker (voor het eerst) bij haar werd gediagnosticeerd. Later werd ze weer gezond verklaard, maar nu blijkt de ziekte opnieuw te zijn teruggekeerd.

View this post on Instagram

Weer even een update. Er is goed nieuws want de chemo lijkt zijn werk te doen. De tumor is geslonken dus dat is super super fijn. De behandelingen blijven nog wel even doorgaan. De komende twee jaar krijg ik iedere drie weken immuun therapie met daarbij een beetje chemo, gelukkig veel minder chemo dan hiervoor. Ik heb nog geen idee hoe ik daarop zal reageren, want deze week krijg ik pas de eerste. Overall voel ik me hartstikke goed hoewel de vermoeidheid soms plotseling om de hoek komt kijken. En dat geeft me een gevoel van onmacht, want ik wil zoveel. Gelukkig spreekt Jan me op dat soort momenten streng toe en ben ik blij dat ik me er aan kan overgeven. Dan zijn jullie weer op de hoogte. Vol goede moed gaan we voorwaarts!

A post shared by Cilly Dartell (@cillydartell) on