Sterren

Digitale coronatentoonstelling trekt 50.000 bezoekers

De digitale tentoonstelling Corona in de Stad van het Amsterdam Museum heeft in ruim een maand tijd 50.000 bezoekers getrokken. De expositie, die nog altijd groter wordt, laat zien hoe mensen het coronavirus en de bijbehorende maatregelen beleven. Het museum kreeg veel respons op de oproep aan Amsterdammers en liefhebbers van de hoofdstad een persoonlijke ervaring uit deze tijd in te sturen.

Na de opening van de tentoonstelling, die te zien is op www.coronaindestad.nl, door burgemeester Femke Halsema, kreeg het museum 1245 foto’s, video’s, tekeningen, columns, magazines, brieven, gedichten en liederen. Het gaat om zowel leuke, mooie en grappige inzendingen als om verdrietige, hartverwarmende en serieuze, aldus de culturele instelling. Onder anderen filmregisseur Dick Maas, fotograaf Kadir van Lohuizen, de Amsterdamse stadsdichter Gershwin Bonevacia, kunstenaar Teun Castelein, rapper Massih Hutak en modeontwerpers Bas Kosters en Ronald van der Kemp hebben een bijdrage geleverd.

Volgens het museum komen er nog altijd inzendingen binnen en zijn er ook samenwerkingen met onder meer De Groene Amsterdammer, Pakhuis de Zwijger en theater De Meervaart die eigen themazalen in de expositie hebben. Op dit moment is nog geen einddatum vastgesteld voor de tentoonstelling, aangezien het doel is om de hele periode van quarantaine en de 1,5- metersamenleving te vatten. Mensen kunnen dus nog altijd een bijdrage insturen.