Sterren

Dit vindt Chazia Mourali echt van Bridget

Chazia Mourali heeft onthuld wat ze echt vindt van Bridget Maasland. Sinds 2019 is Bridget op televisie te zien als presentatrice van De Zwakste Schakel, het programma dat Chazia jaren geleden groot maakte op de Nederlandse tv…

In 30 Minuten Rauw, de podcast van Ruud de Wild, vertelt Chazia hoe ze naar haar opvolgster kijkt. “Die doet het op haar eigen manier en dat is ontzettend goed.”

Bridget heeft Chazia’s zegen en ze prijst haar authenticiteit. “Als het niet bij Bridget past om het op de manier te doen waarop ik het deed, dan is het ongelofelijk slim van haar om haar eigen weg te kiezen. Anders gaat het mis.”

Geen rood haar

De rol van presentatrice van De Zwakste Schakel is Bridget Maasland op het lijf geschreven, zo zei ze voor de start van het programma zelf. Maar het allerleukste vond ze dat het programma geen kopie hoeft te worden van vroeger. “Ik hoef niet mijn haar kort te knippen en rood te verven”, zei de presentatrice in een interview met BuzzE.

Naast dat ze haar eigen coupe mag behouden, hoeft ze ook niet in het zwart gekleed te gaan en aldoor maar streng zijn is ook geen must. Toch volgt een tik op de vingers bij een opmerkelijk antwoord. “Ik verwacht van mijn kandidaten dat ze goed voorbereid komen en dat als ze een dom antwoord geven ze weten dat ze worden afgestraft.” Om autoriteit uit te stralen draagt Bridget dan ook altijd een pak. “Maar wel vrouwelijke pakken, in allerlei kleuren.”

De Zwakste Schakel werd achttien jaar geleden voor het eerst in Nederland uitgezonden. Toenmalig presentatrice Chazia Mourali was in haar rol het evenbeeld van de Britse presentatrice Anne Robinson. Destijds was de contractuele afspraak dat het programma een kopie moest zijn van het origineel, met de welbekende uitsmijter ‘je bent de zwakste schakel, tot ziens!’

Nu Bridget iets creatiever mag zijn in de show, is de beroemde leus ook meteen maar veranderd. “Het wordt nu: je bent de zwakste schakel, dag!”, zei Bridget. “Want hoezo tot ziens, ik zie die mensen nooit meer terug.”