Sterren

Duncan Laurence doneert opbrengst concert aan Black Lives Matter

Duncan Laurence doneert de helft van de opbrengst van zijn concert in het Scheepsvaartmuseum op 18 juni aan de Black Lives Matter-organisatie. Dat laat de zanger weten aan Nu.nl. “Het is tijd voor verandering.”

De zanger hoopt met deze actie de protesten van de organisatie te kunnen steunen. “Er wordt nu iets aangekaart dat eeuwen geleden al aangekaart had moeten worden. Het is tijd voor verandering en dat we ons daar allemaal voor inzetten. Mensen moeten zich dat gaan realiseren. Je voelt je zo machteloos, terwijl ik iets wil doen, ik wil me inzetten, daarom heb ik bewust gekozen voor deze verdeling”, vertelt de zanger aan de nieuwswebsite.

De reeks van vijf concerten in het Scheepvaartmuseum wordt op 17 juni afgetrapt door de grootste band van Nederland, Kensington. Vervolgens spelen songfestivalwinnaar Duncan op 18 juni, Americana-ster Danny Vera op 19 juni en de band die terug is van weggeweest, Krezip, op 20 juni. Ilse DeLange zal de reeks afsluiten op zondag 21 juni. Humberto Tan presenteert de avonden.