Sterren

Frans Duijts onthult strijd tegen de fles

Frans Duijts blijkt een alcoholprobleem te hebben gehad. De volkszanger onthult in de nieuwe Story dat hij jarenlang heeft gevochten tegen de fles…

In het weekblad vertelt Frans de inspiratie achter zijn nummer ‘5 in de klok’. “Dan is het tijd voor een drankje. Dat inspireerde me om er een liedje over te maken. En nog steeds is het zo dat als de vijf in de klok zit, er een drankje op tafel komt. Maar niet meer zoveel als vroeger.”

View this post on Instagram

De bloemen die ik op deze foto vastheb zijn (visueel) voor alle mensen die werken in de verpleging. Vandaag is het namelijk een bijzondere dag: de Dag van de Verpleging. Hierbij staan we even stil bij de kanjers die elke dag weer voor iedereen klaar staan en keihard werken om andere mensen te verzorgen. 🙏🏻 Ik vond dit een mooie dag om ook meteen gratis optredens weg te geven (voor ná de Corona- tijd) om onder andere deze mensen te bedanken, maar ook andere harde werkers uit allerlei sectoren die Nederland staande houden in deze gekke tijd. In totaal zal ik vijf optredens weggeven. Laat mij in de comments weten waarom jouw sector een optreden moet winnen. Let op: ik wil elk optreden doen voor zoveel mogelijk mensen, dus als jij met je bedrijf wint nodig dan zoveel mogelijk mensen uit van die sector om ook te komen kijken bij het optreden (Maar zeker naar de richtlijnen van het RIVM. Daarom ook: NA de Coronatijd, als het allemaal weer mogelijk is en verantwoordelijk). Hopelijk kan ik op deze manier een klein steentje bijdragen en jullie een hart onder de riem steken. Volgende week maak ik de 5 winnaars bekend. Liefs, Frans 🍀

A post shared by Frans Duijts (@fduijts) on

Vroeger

“Vroeger dronk ik om te drinken”, vervolgt Frans. “Zeker in de beginperiode was dat zo. Dan was een liter Bacardi per avond, zeker in het weekend, heel normaal.”

Hij vertelt een extreem voorbeeld. “Ik weet nog dat ik voor mijn verjaardag een keer een drieliter fles Barcardi kreeg om aan de muur te hangen. Die fles was binnen een week leeg.”

“Ik dronk altijd en veel teveel”, vervolgt Frans. Ik werd er geen leukere man van. En dan besef je op een dag dat het zo niet verder kan. Als ik te veel dronk, wist ik de weg naar huis ook niet meer.”

Stop!

“Ik moest stoppen”, weet Frans. “Al meerdere keren hadden Marloes en ik hier lange gesprekken over gehad en elke keer beloofde ik te stoppen. Ik was geen leuke partner meer en voor de kinderen geen leuke vader.”

Ook lichamelijk merkte de zanger de effecten van zijn alcoholgebruik. “Ik groeide dicht. Ik woog op een gegeven moment 138 kilo. Het zou op alle fronten fout gaan als ik niet zou stoppen met drinken. Het was niet mijn beste tijd, zeg maar. Nu hoef ik niet meer aangeschoten of dronken te worden.”

View this post on Instagram

Ik krijg veel aanvragen of ik kan komen optreden op verschillende locaties om mensen een hart onder de riem te steken. Het is helaas niet mogelijk om dit allemaal te doen. Ik vind het namelijk belangrijk dat ik mensen een hand kan geven en in contact met ze kan zijn. Ik heb iets bedacht waardoor ik deze mensen uiteindelijk toch kan bedanken voor hun inzet in deze heftige tijd. Vanaf 12 mei (dag van de verpleging) geef ik elke week mensen de kans om een gratis optreden te winnen die ik zal geven ná de Corona- tijd (dus als evenementen weer mogelijk zijn). Alle mensen die zich nu inzetten voor Nederland (verzorgingstehuizen, supermarkt medewerkers, postbezorgers, vuilnismannen en vrouwen en ga zo maar door) maken kans om een optreden te winnen. In totaal zal ik 5 optredens weggeven. Hoe jullie dit kunnen winnen laat ik 12 mei weten. Elk optreden zal zijn voor een grote groep. Dus voor jou en je collega’s. Ik houd jullie op de hoogte! Liefs, Frans

A post shared by Frans Duijts (@fduijts) on

Afvalrace

Inmiddels is de volkszanger de afgelopen maanden flink afgevallen. Maar liefst 25 kilo heeft hij er al afgetraind en gezweet! Ook een maagverkleining heeft geholpen en voor de camera van Shownieuws vertelde hij onlangs openhartig over zijn strijd tegen de kilo’s. Dit zie je in de video bovenaan deze pagina.