Sterren

Inbraak in Italiaanse villa van de Oranjes

Volgens Italiaanse media is er ingebroken in de villa van de Oranjes. De villa staat in Chianti, in de regio Toscane. De Rijksvoorlichtingsdienst heeft de inbraak bevestigd. Tijdens de inbraak was de familie niet aanwezig.

Details meldt de RVD nog niet niet, maar volgens Italiaanse media kwamen de inbrekers in de nacht van zaterdag op zondag in actie op het landgoed van de familie. Ze probeerden te vluchten, maar werden later alsnog gevonden, volgens de Italiaanse krant La Nazione.

Volgens de krant zouden de dieven niets van waarde meegenomen hebben. De politie is nog druk bezig met onderzoek, waarschijnlijk konden de dieven naar binnen omdat er geen bewaking was. Ze kwamen binnen door over het hek te klimmen en de deur te forceren. Kort daarna zouden ze vertrokken zijn in een off-road auto van de familie, die later door de autoriteiten gevonden werd, net ver van de plaats van de diefstal.

Het huis met de naam Rocco dei Draconi in Toscane is sinds 1975 in het bezit van prinses Beatrix. Nu is het van koning Willem-Alexander, prins Constantijn en Luana en Zaria, de dochters van de overleden prins Friso.