Sterren

Hierom wil Linda de Mol nooit meer kamperen

Voor de nieuwe LINDA, die woensdag uitkomt, heeft Linda de Mol een bijzondere fotoshoot gedaan met schaatser Kjeld Nuis met als thema: back to basics (zie video hierboven). Hoewel de presentatrice in haar jeugd veel met de camper op vakantie is geweest, moet ze er tegenwoordig niet meer aan denken om nog te gaan kamperen!

Linda begint nog heel positief: “Ik vind de sfeer geweldig, dat geklooi met het opzetten van de tent, kletsen met de buren, de blikjes limonade in de koelbox, ’s morgens verse broodje halen in de kantine, ’s avonds de barbecue aan, badmintonnen en een potje kaarten aan de klaptafel.” Maar dan brengt ze haar angst ter sprake: “De enige reden waardoor ik nooit meer op een camping teruggevonden ben, is dat ik – sinds ik volwassen ben – lijd aan het safe toilet syndrome. Wat er in het kort op neerkomt dat ik, als er geen ’veilig’ toilet in de buurt is (lees: een wc waar niemand je ziet, hoort of ruikt), spontaan volledig op slot ga en na een week constipatie een uiterst pijnlijke bevalling van een soort steen tegemoetzie.”

En daarom is ze nu allesbehalve een kampeerfan: “Het zijn meestal ruimtes die slechts door dunne wandjes van elkaar worden gescheiden. Boven en onder open, zodat je voeten ziet naast een pot en alles van iedereen hoort plonzen, plensen en ontsnappen en daar ga ik dus psychisch en fysiek spontaan van in lockdown.”

In de nieuwe LINDA. heeft Kjeld Nuis een openhartig interview met Saskia Noort. Zo vertelt hij over de breuk met de moeder van zijn kinderen Jill en over zijn nieuwe liefde: schaatscollega Joy Beune.