Sterren

Jandino schrijft ontroerende brief aan zijn dochter

Jandino Asporaat heeft een ontroerende brief geschreven aan zijn dochtertje Amy-Lee. “Dushi, als mensen ooit een muur plaatsen op je pad, bouw een brug en loop er overheen.”

“Lieve Amy-Lee”, begint Jandino zijn verhaal. “Hoe papa zijn best ook doet om je te beschermen en voor te bereiden op de wereld, ga je alsnog tegen muren aanlopen. Je gaat heel veel nee’s krijgen. Heel veel; zou je dat wel doen of dat gaat je nooit lukken. Misschien zelfs, ja jij kan makkelijk praten. Laat dat je nooit ontmoedigen.”

De presentator wil dat Amy-Lee onthoudt waar ze vandaan komt. “Je bent de kleindochter van Mariska Asporaat. Oma was de jongste van 12 kinderen uit een arm gezin, maar werd alsnog een Entrepreneur”, vertelt hij. “Ze werkte als schoonmaakster en serveerster en met het beetje geld dat ze verdiende begon ze haar eigen Kleine supermark-(tje). Iedereen in de wijk kwam kopen bij oma. Wat was ze trots. Sommige namen de boodschappen op afbetaling, oke de meeste namen de boodschappen op afbetaling tot op de dag van vandaag. Er zaten nog wat gaatjes in oma’s business model.”

Jandino hoopt dat zijn dochter hier een wijze les uit kan leren. “Maar belangrijkste, ze deed het wel. Wat niemand voor mogelijk hield, deed zij..!! Omdat ze geloofde in haar zelf en liet niemand haar wijsmaken waar ze wel of geen recht op had. Dushi, als mensen ooit een muur plaatsen op je pad, bouw een brug en loop er overheen. Wij gaan een imperium bouwen.”

Ook voor zijn zoon heeft de trotse vader wijze woorden. Bij een prachtige foto van Jandino en Elijah schreef hij: “Rise Up… Toen Elijah 6 jaar was, zei ik tegen hem, wij gaan samen een imperium bouwen. Nadat ik had uitgelegd wat een imperium precies was, vroeg hij mij, waar gaan we een imperium bouwen papa..?? Klim op mijn schouders en ik laat je zien waar wij gaan bouwen.” Zie de video hierboven!

View this post on Instagram

Brieven aan mijn dochter. Lieve Amy-Lee..❤️ Hoe papa zijn best ook doet om je te beschermen en voor te bereiden op de wereld, ga je alsnog tegen muren aanlopen. Je gaat heel veel nee’s krijgen. Heel veel; zou je dat wel doen of dat gaat je nooit lukken. Misschien zelfs, ja jij kan makkelijk praten. Laat dat je nooit ontmoedigen. Onthoud heel goed waar je vandaan komt. Je bent de kleindochter van Mariska Asporaat. Oma was de jongste van 12 kinderen uit een arm gezin, maar werd alsnog een Entrepreneur. Ze werkte als schoonmaakster en serveerster en met het beetje geld dat ze verdiende begon ze haar eigen Kleine supermark-(tje) Iedereen in de wijk kwam kopen bij oma. Wat was ze trots. Sommige namen de boodschappen op afbetaling, oke de meeste namen de boodschappen op afbetaling tot op de dag van vandaag 😂 Er zaten nog wat gaatjes in oma’s business model.🤷🏾‍♂️😅 Maar belangrijkste, ze deed het wel. Wat niemand voor mogelijk hield, deed zij..!! Omdat ze geloofde in haar zelf en liet niemand haar wijsmaken waar ze wel of geen recht op had. Dushi, als mensen ooit een muur plaatsen op je pad, bouw een brug en loop er overheen. Wij gaan een imperium bouwen❤️

A post shared by Jandino (@jandinoasporaat) on