Sterren

Johnny Kraaijkamp geeft voorkeur aan druk schema

Johnny Kraaijkamp heeft weinig tijd om achterover te leunen. De 65-jarige acteur is sinds enkele weken te zien in Goede tijden, slechte tijden en speelt een van de hoofdrollen in de musical Verliefd op Ibiza. Met het drukke schema heeft Johnny echter geen problemen, sterker nog, dat geeft hij de voorkeur.

De acteur doet “af en toe een middagdutje” om het vol te houden, maar vindt spelen nog steeds heel leuk. “Ik ben een speler die niet op de bank moet zitten. Ik ben een echte spits wat dat betreft: ik wil scoren”, zei Johnny zondag in het programma De Perstribune op NPO Radio 1.

Van een minder volle agenda zou Johnny niet gelukkiger worden. “Dan zak ik een beetje in. Dan word ik niet vrolijk”, schetste hij. “Ik vind werken leuk en ik denk ook dat ik het kan, dat ik het goed kan. Ik wil me nog steeds bewijzen en meedoen.”

Hoewel de acteur geniet van zijn vele acteerklussen, speelt hij wel minder voorstellingen van Verliefd op Ibiza. Laus Steenbeke deelt de rol van transgender Karla sinds deze week met Johnny. De musical, gebaseerd op de gelijknamige film uit 2013, ging maandag in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam en reist sindsdien door het land.