Sterren

MAFS-Chantal bedreigd na deelname programma

Chantal, die meedeed aan het programma Married At First Sight, is misschien wel de meest besproken deelnemer ooit. Vooral op social media moest de blondine het vaak ontgelden. Dit heeft veel impact op haar leven gehad, meldt ze aan De Telegraaf.

In een openhartig interview vertelt ze eerlijk dat ze het erg moeilijk had om haarzelf terug te zien op tv. “Je wordt toch als een bepaald typetje neergezet; dat is niet wie ik werkelijk ben. Tijdens onze huwelijksreis naar Turkije hebben Henk en ik ook echt wel gelachen, maar dat werd niet uitgezonden. Het leek alsof ik alleen maar met mijn telefoon bezig was, maar het ’waarom’ zag je niet. Ik was nog nooit gescheiden geweest van mijn kinderen en het gemis viel me heel zwaar. Daarom zocht ik wat vaker contact.”

Bedreigingen

Ook liep het online behoorlijk uit de hand. Ze kreeg veel negatieve kritiek en dat vond Chantal erg frusterend. Op een gegeven moment ging het van kwaad tot erger en kreeg Chantal zelfs bedreigingen. “Ik ben zelfs bedreigd. Dat ik het waard was om een nekschot te krijgen!” Ook de reacties gingen erg ver. Volgens Chantal werd ze uitgescholden voor ‘hoer op leeftijd’ en ‘Barbie’. “Daar mocht de hele natie een mening over hebben, maar zélf kon ik op televisie niks zeggen want dan was ik arrogant, dom of lelijk.”

Alles voor de kijkcijfers

Aan Shownieuws deed Chantal al eerder een boekje open over haar deelname. “Je hebt programmamakers en ik ben een mens. Die programmamakers en ik zullen het nooit eens worden. Het gaat bij hen om het programma en om kijkcijfers en het gaat bij mij om mijn emoties, mijn gevoel.” Chantal kan daar alle begrip voor opbrengen, maar ze heeft het wel moeilijk gehad. “Als heel Nederland dan zo’n mening vormt, op basis van een aantal beelden van jou… Ik begrijp het niet.” Het interview is hierboven te bekijken.