Sterren

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries is woest

Peter R. de Vries is woest op de voormalige advocaat van kroongetuige Nabil B. en dient een klacht tegen hem in.

“De leugens en het verraad van de anonieme ex-advocaat van de kroongetuige…”, twittert de misdaadjournalist die reageert op een interview van het AD met de raadsman.

Volgens de voormalige, anonieme advocaat van kroongetuige Nabil B. is Peter R. de Vries de reden dat hij in het proces tegen de bende van Ridouan Taghi zijn werk neerlegde. In het AD-interview zegt hij: “Schrijf maar op dat ik ben gestopt vanwege Peter R. de Vries. Als mij gevraagd wordt waarom ik ben gestopt, wil ik eerlijk antwoord kunnen geven. En jullie hebben het mij gevraagd. Nou, ik ben gestopt omdat Peter R. de Vries zich met de verdediging van de kroongetuige ging bemoeien.”

De advocaat zag totaal geen rol voor De vries in het proces: “Hij is geen advocaat en is dus niet beschermd. Maar ik merkte al snel dat Nabil vastbesloten was om met Peter in zee te gaan. Nou, als hij dat per se wil, dan wilde ik best met hem praten, zei ik nog. Maar toen zei hij al dat Peter niet met mij in zee wilde en een andere advocaat op het oog had. Hij had slecht over mij gesproken.”

Nabil B. getuigt sinds vorige week weer. Hij weigerde geruime tijd mee te werken aan verhoren bij de rechter-commissaris, omdat hij zich niet kan laten bijstaan door een door hem gekozen advocaat en adviseur, in de personen van respectievelijk Peter Schouten en Peter R. de Vries. Vrijdag zijn de verhoren toch hervat, zegt Nico Meijering, advocaat van twee verdachten in het proces waarin Ridouan Taghi de hoofdverdachte is. B. heeft volgens Meijering nog steeds geen advocaat.

John van den Heuvel vertelde begin juni dat hij niet snapte waarom zijn collega Peter R. de Vries vertrouwenspersoon van kroongetuige Nabil B. in het Marengoproces is geworden. “Ik vind het buitengewoon onverstandig”, zei John tegen Wilfred Genee in Veronica Inside op Radio Veronica.