Sterren

Molloten vinden déze nieuwe hints in de richting naar de Mol

Molloten zijn volop bezig met hun zoektocht naar de Mol van het jubileumseizoen. Dat is natuurlijk niet zo gezegd, zo gedaan, maar sommige hints zijn wel héél opvallend…

Zo is deze reactie te lezen op het YouTube-kanaal van molloot Siem: “Nikkie is de Mol. In de eerste aflevering benoeming Rik dat Italië bekend staat op de Renaissance, de wedergeboorte van de kunst. Nikkie doet make-up = kunstvorm. De eerste opdracht was toen ook met spiegels, en wie kijkt er toevallig altijd in de spiegel? Nikkie! In de leader zie je na Nikkie een fragment met pijl en boog = jagen. Je hebt een bordje in de eerste opdracht van “verboden voor jagers”. Nikkie don’t give a fuck wanneer ze stenen eruit gooien. En tijdens de tweede opdracht benoemde Rik specifieke schutters = jagers. Nikkie de JAGER = DE MOL.”

Iemand anders vindt Tygo Gernandt juist heel verdacht: “Wanneer Tygo de test maakt en daarna wegloopt zoomt de camera in op de achterkant van het computerscherm waar “De mol” op staat. De focus op dat scherm is erg opvallend! Toeval? Of een hint!”

En ook Peggy Vrijens staat op het verdachtenlijstje: “Niemand heeft het over de intro! Daarin zie je een 6 verschijnen en in seizoen 6 zat Peggy! Wel heel toevallig!”, schrijft een kijker.

Overigens lijkt Jeroen Kijk in de Vegte niet de mol, verliezend finalist óf winnaar te zijn. Op NPO Radio 2 versprak hij zich onlangs: “Daar doe ik nu nog helemaal geen uitspraken over, ik wacht even tot ik er uitgevlogen ben…”, vertelde hij tegen voormalig-deelnemer Jan-Willem Roodbeen.

En op een ander kanaal vindt iemand Nikkie verdacht om deze reden: “Het verdachte groepje met de stenen is dus al bijna ontmaskerd. Nadja is er uit. Jeroen heeft zichzelf versproken op de radio (Dat hij wacht met praten over Wie is de Mol totdat hij er uit vliegt). Dan blijven Tygo, Peggy en Nikkie over. Tygo liep voorop. Nadja keek dus met het tillen naar Peggy, waardoor Peggy niet kon mollen om er een steen uit te halen.”

Dan blijft dus nog maar één iemand over: “Nikkie was de enige die af en toe uit het zicht was met haar mandje en ze stapte ook wel echt meteen op het enige mandje af wat ik natuurlijk al een beetje verdacht vond. Ik ga niet per se tunnelvisie op Nikkie. Maar ik hou mijn ogen open Mol! En bovendien: met de volgorde van namen op de aanvulling van het mollenboekje dat je online kan vinden staat iedereen op alfabetische volgorde behalve Nikkie. Die staat dus boven Nadja. Behalve als je van haar naam Mol zou maken dan klopt het wel in alfabetische volgorde”, aldus een oplettende kijker.

Of deze hints daadwerkelijk in de richting van de mol wijzen, is nog even afwachten