Sterren

Nadège aan de antidepressiva na vete met de Meilandjes

Voormalig huishoudster van de familie Meiland, Nadège Coffinet, doet woensdag in een interview met weekblad Privé een nieuw boekje open over haar vete met de Meilandjes. Ze vertelt onder andere dat ze aan de antidepressiva zit door de ontstane situatie…

De Telegraaf komt alvast met een voorpublicatie van het interview met een emotionele Nadège vanuit haar appartement in Frankrijk: “,Het gaat niet goed met me. Ik snap niet waarom ze dit zo hebben gedaan. Wat ik heb begrepen, is dat Martien boos op me is. Maar, waarom? Het vreet aan me. Hij spreekt slecht Frans, dus toen ik het hem vroeg, kwam er geen duidelijk antwoord. De dag dat ik het hoorde, kwam ik gewoon om kwart voor acht in de ochtend op het kasteel aan. Normaal dronken we dan eerst een kopje koffie, maar nu deden ze heel raar.”

Op die beruchte ochtend deelden de Meilandjes de huishoudster mee dat ze naar huis kan gaan en niet meer terug hoeft te komen. Door de coronacrisis was er immers geen werk meer voor haar in het kasteel.

Nadège vervolgt: “Ik kreeg hele leuke reacties via Facebook, maar ook zulke lelijke dat ik mijn pagina alweer heb opgeheven. Ik ben er zo van geschrokken dat ik van de huisarts antidepressiva heb gekregen. Het geeft zo’n naar gevoel allemaal en dat verdien ik niet. Het zijn nog steeds mensen van wie ik hou…”

De huishoudster haalde onlangs nog uit naar alle zure reageerders: “Eerlijk gezegd wil ik dat jullie stoppen met de kritiek”, schreef ze op Facebook. “Sommige mensen kunnen zich maar beter terugtrekken uit mijn zogenaamde vriendenlijst. Ik word moe van al die hypocrieten!”

 Nadège kon rekenen op een hoop steun na haar bericht. “Geen aandacht geven”, schreef iemand. “Je bent een sterke vrouw en hebt de haters niet nodig.” Een ander vindt dat ze actie moet ondernemen. “Je hebt helemaal gelijk. Sterkte voor jou en probeer ze van je Facebook-vriendenlijst te halen!”
Het hele interview met Nadège is woensdag te lezen in de nieuwste editie van weekblad Privé.
Opnieuw heftig gesprek

Eind juni heeft de familie nog eens geprobeerd om met Nadège te praten over de vervelende situatie. Maar dat gesprek verliep erg moeizaam, liet Erica aan Shownieuws weten.

Ik heb gisteravond een mailtje gestuurd naar Nadège om te bevestigen wat we hebben besproken die bewuste ochtend”, zegt Erica tegen Shownieuws. “Daarin heb ik ook gezegd dat ze haar salaris gewoon nog krijgt. Ik heb eronder gezet, want het blijft natuurlijk lastig met die taal, dat ik het wel hoor als jij het anders hebt begrepen.”

‘Gewoon gelul’

“Toen stond ze hier om kwart over acht op de stoep”, vervolgt ze. “Ik denk dat we zeven minuten met elkaar hebben gepraat, maar daar kwam helemaal niks uit. Ze zei weer hetzelfde. Dat ze haar contract wil respecteren, dat dat moet in Frankrijk. Dat is gewoon gelul natuurlijk.”

“Ze wil dus alleen maar de kamers en het petit déjeuner (ontbijt) doen. Dus we zeiden: ja, dan blijft het toch gewoon zo. Dan hebben wij geen werk voor jou. Dus dan moet je gewoon maar thuisblijven. En je krijgt lekker betaald, dus ik zou zeggen: geniet ervan.”