Sterren

Ook Verkaik, Ten Damme en Corton in zomerreeks DeLaMar

Het DeLaMar Theater heeft meer namen bekendgemaakt die de komende zomermaanden in het theater zullen staan in de speciale reeks ‘kleine’ coronavoorstellingen. Grote sterren als Willemijn Verkaik, René van Kooten, Lone van Roosendaal, Eric Corton, Ellen ten Damme en cabaretier Daniëlle Schel zullen in juni en juli een aantal dagen in het theater in Amsterdam spelen.

Het DeLaMar opent op 6 juni weer de deuren voor publiek. Het podium, waar normaal vooral grote musicals en revueproducties staan, komt de komende zomer met een speciaal programma dat is toegespitst op dertig bezoekers per avond. Het gaat om intiemere voorstellingen van grote namen en jonge talenten.

De serie heeft als naam Klein publiek, groot gebaar gekregen. De opbrengsten van de voorstellingen gaan helemaal naar de artiesten op het podium. Veel acteurs hebben het zwaar omdat tournees en film- en tv-opnames door de coronapandemie stil zijn komen te liggen.

DeLaMar beklemtoont dat in het theater alle coronamaatregelen en veiligheidsvoorschriften worden gehanteerd. Er zijn in Amsterdam meer theaters die de deuren weer openen in juni. Zo gaat Margreet Dolman met een positieve show optreden in het Betty Asfalt Complex en programmeert het TapasTheater vanaf 1 juni voorstellingen van jonge talenten als Lisa Ostermann, de winnares van het Leids Cabaret Festival dit jaar.