Sterren

Paul Haenen kijkt nu al uit naar volgende coronavoorstelling

Paul Haenen trad vrijdagavond op in een leeg Betty Asfalt Theater in Amsterdam. Als zijn alter-ego’s Dominee Gremdaat en Margreet Dolman speelde hij een speciale voorstelling die live te volgen was via het internet. Dat beviel Haenen prima. “Ik heb ontzettend zin om het nog eens te doen”, zegt hij zaterdagochtend op NPO Radio 1.

Mensen konden kaartjes kopen en kregen vervolgens een streaminglink om de show te volgen. “We hadden uiteindelijk achthonderd kaarten verkocht.” Omdat 90 procent van de tickets voor ‘een hele kamer’ werden verkocht, gokt Haenen dat zo’n tweeduizend mensen zijn voorstelling hebben gevolgd.

Ook het publiek was erg enthousiast. Op de website van het theater en via e-mail lieten bezoekers weten te hebben gelachen en geklapt op de momenten dat Dominee Gremdaat daar een speciaal momentje voor inbouwde. “We kregen enorm veel reacties op onze website en via ons mailadres van: ‘we hebben geklapt, gelachen en de sfeer geproefd’.”

Na coronatijd

Haenen ziet verschillende voordelen aan het optreden via internet. Zo noemt hij het grote aantal bezoekers in vergelijking met de zaal van zijn theater, waar 115 mensen in kunnen en het feit dat ook in andere landen kan worden gekeken. Ook na coronatijd lijkt het hem leuk om speciale onlinevoorstellingen te blijven doen. “Maar dan wel een speciale, want als je natuurlijk een tournee doet en dan een voorstelling streamt, dan gaan mensen helemaal niet meer naar het theater.”

Haenen is niet van plan lang te wachten tot zijn volgende digitale voorstelling. “Ik wil volgende maand weer door.”