Sterren

Ronnie Flex schrok van zichzelf in documentaire

Ronnie Flex vond het erg confronterend om zichzelf terug te zien in de VPRO-documentaire De vlucht van Ronnie, die zaterdagavond wordt uitgezonden op NPO 3. In de film is onder meer te zien hoe de rapper worstelt met zijn wietverslaving. “Er waren zo veel punten waarop ik er zo slecht uitzag”, zegt Ronnie woensdag in Jinek.

De rapper, die anderhalf jaar werd gevolgd voor de film, lukte het om af te kicken maar begon toch weer met gebruiken. “Stoppen is niet moeilijk. Ik kan elke dag stoppen en zo één of twee weken niet roken. Maar als je 2-3 maanden verder bent, wordt het zo moeilijk om vol te houden”, vertelt Ronnie.

Ook nu is hij “nog steeds teruggevallen”. “Ik hoop dat er een kruispunt komt waarbij ik het wilde leven achter me kan laten.” Ronnie rookt echter niet als hij bij zijn dochtertje is. “Zij is mijn nummer 1-prioriteit.”

Hoewel het confronterend was om zijn verslaving, de druk om een nieuw album te maken, zijn onzekerheden en het vaderschap in beeld te brengen, hoopt de rapper anderen te kunnen helpen met zijn eigen openhartigheid. “Er zijn een hele hoop mensen die ‘struggelen’ met verslavingen. Ik denk dat een hele hoop mensen zich erin gaan herkennen.”