Sterren

Ruim 1,7 miljard voor Britse cultuursector

De Britse overheid trekt 1,57 miljard pond (ruim 1,7 miljard euro) uit voor een steunpakket voor theaters, galerieën, musea, muziekpodia en andere culturele instellingen. Volgens een persbericht van het ministerie van cultuur gaat het om de grootste eenmalige investering in de Britse cultuur ooit.

De afgelopen weken hebben veel prominenten uit de verschillende culturele sectoren in het Verenigd Koninkrijk aan de bel getrokken vanwege de zorgwekkende toestand van veel instellingen sinds de uitbraak van het coronavirus. Een flink aantal theaters, musea en andere culturele instanties zouden op de rand van de afgrond staan.

Premier Boris Johnson stelt in het bericht: “Van iconische theaterstukken en musicals, betoverende exposities en onze wereldberoemde galerieën tot optredens in lokale kelderpodia; de Britse culturele industrie is het kloppende hart van ons land. Dit geld zal de sector veiligstellen voor komende generaties en zorgt ervoor dat artiesten en podia door het hele Verenigd Koninkrijk het hoofd boven water kunnen houden en hun personeel kunnen aanhouden nu de deuren dichtblijven.”