Sterren

Schrijvers spreken zich uit over Black Lives Matter-protesten

Ook verschillende bekende schrijvers hebben zich uitgesproken over de dood van George Floyd en de daarop volgende Black Lives Matter-protesten. De dood van Floyd, veroorzaakt door het hardhandige gedrag van de politie in Minneapolis, heeft in de VS geleid tot enorme demonstraties.

J.K. Rowling, schrijfster van de Harry Potter-boeken, liet op Twitter weten: “Ik ben even gestopt met mijn commentaar op kindertekeningen, want net zoals iedereen kijk ik naar wat er nu gebeurt in Amerika. Ik heb er geen woorden voor. Wat ik wel weet is dat de wereld moet veranderen. Machtsstructuren moeten veranderen. Witte mensen moeten veranderen. #BlackLivesMatter.”

Horrorauteur Stephen King retweette al enkele dagen nieuws en commentaar over de dood van Floyd en kwam daarna zelf met zijn politieke inzicht: “Zowel Trump als Biden hebben gesproken met de broer van George Floyd. Biden luisterde. Trump gaf Philonise Floyd niet eens een kans om te praten.”

Nicholas Sparks, schrijver van romantische boeken zoals The Notebook en Dear John, deelde een video waarin een getuige van de moord op George Floyd werd geïnterviewd. “Het is zo intens belangrijk voor ons allemaal om samen tegen racisme en haat te staan, en voor gerechtigheid te vechten. We moeten het beter doen.”