Sterren

Teske de Schepper overwoog te stoppen met muziek

Teske de Schepper twijfelde vorig jaar of ze wel wilde doorgaan met het maken van muziek. De zangeres en vlogster liet zich leiden door haar onzekerheid en was daardoor niet tevreden over de nummers die ze uitbracht.

“Ik heb dat jaar een handjevol studiosessies gedaan in de hoop wat mooi werk te maken voor bij mijn boek release, maar mijn onzekerheid nam de overhand”, blikt Teske vrijdag terug op Instagram. “Er kwamen wel wat liedjes uit, maar ik was niet tevreden over mijn vocals, mijn teksten en wist überhaupt niet meer waar ik over wilde schrijven.”

Eind vorig jaar dook de zangeres weer de studio in, maar dat verliep niet zo soepel. “In november was ik voor het laatst in de studio en daar kwam zoveel spanning bij kijken dat ik er eigenlijk gewoon mee wilde kappen.”

Tot vorige maand, toen Teske door haar songwriter werd uitgenodigd het zonder druk weer te proberen. “Dat leek precies wat ik nodig had. Mooie dingen maken, zonder te grote verwachting of een mega plan erachter. En dus waren we gisteren opnieuw aan de slag. Het vergt wat tijd en vertrouwen tot ik me op mijn gemak voel bij iemand, zeker bij zoiets kwetsbaars als muziek – ik doe dat niet meer zo makkelijk als ik je niet goed ken. Maar bij sommige mensen lukt het wel. En dat hoor je in de liedjes.”