Sterren

Veronica Inside na de zomer weer van start

Veronica Inside komt na de zomer ‘gewoon’ weer op televisie. Dat betekent dat Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp vanaf 11 september weer uitzendingen van Veronica Inside met elkaar gaan maken, zo maakt Talpa vrijdag bekend.

De gesprekken die de heren met elkaar en met John de Mol hebben gevoerd naar aanleiding van de onenigheid in de aan racisme gewijde uitzending van 22 juni, vormden voldoende basis om het komend seizoen weer met elkaar aan de tafel van Veronica Inside te gaan proberen. De drie voetbalexperts zijn daarnaast als analisten betrokken bij de uitzendingen van de Champions League die vanaf 7 augustus a.s. bij SBS6 te zien zijn.

John de Mol laat in een persbericht weten: “Onderling vertrouwen en een goede chemie tussen deze mannen vormen de basis waarop ze al zo’n 13 jaar lang succesvol zijn, met alle ups en downs van dien. Dat heb ik met name Johan ook voorgehouden; het zou zonde zijn wanneer één uitzonderlijk conflict het einde van dit programma had betekend. Ik ben vooral blij voor die grote schare fans, waaronder ikzelf, dat de mannen straks weer met elkaar aan tafel gaan zitten. Ik heb er het volste vertrouwen in dat de chemie tussen dit illustere trio weer voelbaar zal zijn.”

De drie VI-heren kregen ruzie na de veelbesproken laatste uitzending, waarin zij met elkaar en met anderen in gesprek gingen over racisme. Wilfred en Johan konden het niet met elkaar eens worden en René koos de kant van Johan.

Johan kreeg niet alleen bakken met kritiek over zich heen, maar kon ook rekenen op veel steun. Op Twitter is bijvoorbeeld de hashtag #teamJohanDerksen trending. Veel mensen vonden de kritiek overdreven of stelden dat de uitspraken van Derksen volledig uit zijn verband zijn gerukt.

(Bron video: Veronica Inside)