Sterren

Yolanthe Cabau maakt zich grote zorgen

Yolanthe Cabau maakt zich grote zorgen over kinderen tijdens deze coronacrisis. In veel landen neemt huiselijk geweld, kinderhandel en/of verkrachtingen binnen arme gemeenschappen toe. Dat laat ze weten aan haar eigen noodhulporganisatie Free a Girl.

Zo vertelt een aangeslagen Yolanthe: “Deze pandemie heeft een enorme impact op de verhandeling van kinderen, het is een ontzettend grote uitdaging voor ons maar wij geven niet op. We blijven voorlichting geven en hebben in Nepal het initiatief genomen om radiocommercials uit te zenden om families te waarschuwen tegen kinderhandelaren die in arme gemeenschappen nu al bezig zijn om na de lockdown weer geld te kunnen verdienen.”

Door het coronavirus heeft de organisatie hun grootste fondsenwervende actie Lock me Up – Free a Girl voor dit jaar al moeten annuleren. Toch zitten ze niet bij de pakken neer, zo laat directeur Evelien Hölsken weten: “Het is vooral belangrijk dat mensen inzien dat met het bestrijden van Covid-19 onze activiteiten niet stil kunnen liggen. En dat het besef er is dat we de steun van overheden en sponsoren juist nu nodig hebben. De pandemie heeft een enorme impact op de gehele wereldbevolking. Maar in tijden van economische crisis lijden de meest kwetsbare doelgroepen het meeste en dat zijn kinderen in midden tot lage inkomenslanden. Ons werk is belangrijker dan ooit.”

Shownieuws was vorig jaar aanwezig bij de jaarlijkse fondsenwerving van de stichting, en sprak daar onder meer met Thomas Berge en René Froger over de inzamelingsactie. In de video hierboven is het item terug te zien.