Sterren

YouTuber Jake Paul onder vuur om video in winkelcentrum

YouTuber Jake Paul is onder vuur komen te liggen nadat er filmpjes online verschenen waarop hij te zien is met een groep mensen in een winkelcentrum. De filmpjes waren aanvankelijk te zien in de Instagram Stories van Andrew Blue, die foto’s en video’s voor Jake Paul maakt.

Op de beelden is te zien hoe een groep mensen vernielingen aanricht in een winkelcentrum. Ook is te zien hoe een groep mensen inbreekt in een winkel. Uit de beelden is niet duidelijk of Jake zelf ook meedoet aan de plunderingen. Op Twitter wordt verontwaardigd gereageerd op de filmpjes.

De filmpjes zijn inmiddels weggehaald, wel staat er op de Instagram van Andrew Blue nog een verklaring. Daarin staat dat de groep met Jake Paul alleen in het winkelcentrum was om de situatie te laten zien. “Niemand van onze groep was aan het plunderen of vandaliseren maar het was tragisch om te zien. We begrijpen de frustratie, maar keuren dergelijk gedrag niet goed”, is te lezen in de verklaring.

De YouTuber plaatste zelf ook filmpjes op zijn Instagram Stories. Daarin zegt hij onder andere dat hij is geraakt door traangas.

Jake Paul en zijn broer Logan hebben vaker voor ophef gezorgd met hun video’s. Zo kreeg Logan een paar jaar geleden veel kritiek nadat hij in een vlog het lichaam had getoond van een dode man die zich had verhangen in een Japans bos.