Sterren

Zien: Max Verstappen scheurt met Formule 1-auto door Nederland

Het had zo mooi kunnen zijn, dit weekend zou na 35 jaar de Grand Prix van Zandvoort voor het eerst weer worden gereden. Een thuiswedstrijd voor Max Verstappen, maar door corona liep het allemaal anders. Een schrale troost: zondag is er een video online gekomen waarin Max dwars door Nederland racet in zijn bolide.

Het team van Max Verstappen wilde toch wat extra doen voor alle fans die zich op het evenement hadden verheugd, dus maakten ze een video waarin Max teamgenoot Alex Albon de mooiste plekjes van Nederland laat zien. In de video die je hierboven ziet, scheuren de coureurs in de Rotterdamse Haven, door bloemenkassen en langs windmolens in Nederland. De laatste stop van de rondleiding is het circuit van Zandvoort, waar het zondag oorverdovend stil is.

De opnames voor de video, die vijf minuten duurt, duurden vier dagen en er werd met een crew van veertig man aan gewerkt. De opnames waren in januari, nog ver voor de coronamaatregelen in ons land van kracht werden. Max zegt zelf over de film: “Nu we niet kunnen racen, vind ik het geweldig dat we iets aan onze fans kunnen laten zien.”

Shownieuws sprak Max Verstappen in oktober nog over de komende race in mei in Zandvoort bij de presentatie van zijn horlogelijn.