Douwe Bob op Pinkpop

Als bezoeker was hij er nog nooit geweest, maar dit jaar staat Douwe Bob Posthuma als artiest op Pinkpop. “Je hoopt natuurlijk dat je op de beste festivals komt te staan en Pinkpop is gewoon de absolute top”, zegt de winnaar van het tv-programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland in dagblad Sp!ts.

Posthuma is heel blij met deze kans. “Ik had het helemaal niet verwacht en ik ben nu al druk bezig met bedenken wat voor bijzondere dingen we daar allemaal op het podium kunnen doen. Ik kan me er alleen nog niet zo’n goede voorstelling van maken. Ik ben nog nooit naar Pinkpop geweest, namelijk. Te ver weg, te duur, en ik was nooit zo’n festivalganger. Ik hou er niet zo van als er ontzettend veel mensen om me heen staan. Maar dat zal vast heel anders zijn als ik zelf in het middelpunt van de aandacht sta.”

Na het programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland was hij ineens ‘artiest’. “Ik heb in korte tijd een enorme transformatie moeten ondergaan, ik heb heel veel geleerd over omgaan met publiek. Ik had altijd ontzettend moeite met zingen in het openbaar, vroeger zou ik in mijn broek schijten bij het idee dat ik voor een paar duizend man het podium op moest. Niet erg handig in dit vak, nee, maar wel heel erg eigen aan singer-songwriters.”

Tegenwoordig is optreden helemaal zijn ding. “Ik heb lang gedacht dat mijn ambitie vooral lag in het maken van mooie albums, maar daar ben ik inmiddels wel van genezen. Optreden is voor mij nu het geilste wat er is. Echt, ik ben er verslaafd aan, losgaan op het podium en zien hoe het publiek daarin meegaat. Dat past misschien niet bij de stille singersongwriterwereld waar ik vandaan kom, maar daar heb ik schijt aan gekregen. Dit ben ik, dus take it or leave it.”

De line-up voor het Pinkpop festival wordt woensdagmiddag op de traditionele persconferentie in Paradiso bekend gemaakt.

(Redactie/BuzzE)