!!! presenteert THR!!!ER in Melkweg

De messcherpe, energieke dancepunkband !!! (spreek uit: chk chk chk) viert de officiële album release party van hun nieuwe album ‘THR!!!ER’ op maandag 29 april in de Melkweg, Amsterdam. De avond van de allerlaatste Koninginnenacht. Het album wordt op deze dag door het toonaangevende en vooruitstrevende elektronicalabel Warp uitgebracht. De voorverkoop is direct begonnen.

Gitarist Mario Andreoni legt de titel van de nieuwe plaat uit: “Michael Jacksons ‘Thriller’ vertegenwoordigde niet alleen het verkopen van heel veel platen, maar werd echt een synoniem voor de artiest en zijn genre. INXS ‘Kick’ is de Australische Thriller…Alanis’ ‘Jagged Little Pill’ is de Canadese Thriller…Whams ‘Make It Big’ is de föhn Thriller. Op een dag in de studio schreef zanger Nic THR!!!ER op een servertje en iedereen vond het te gek, toen maakten wij onze THR!!!ER.”

Het was weliswaar LCD Soundsystem dat zo’n tien jaar geleden de leiding nam in een golf van zogenoemde punkfunkbands. Maar !!! overleefde die stroming ook glansrijk en volgde op de voet met succesvolle albums ‘Louden Up Now’ (2005), ‘Myth Takes’ (2007) en ‘Strange Weather, Isn’t It?’ (2010). Platen met uitsluitend zeer dansbare nummers vol stuwende baslijnen, opzwepende percussie, psychedelische gitaren en uitdagende zang. Verslavende muziek, maar live komt !!! al die jaren nog beter tot zijn recht: al die ingrediënten staan immers garant voor adrenaline verhogende, dampende shows.