Terror Jaap in levensgevaar

Jaap Amesz, ook wel bekend als Terror Jaap uit de Gouden Kooi, was levensbedreigend dik. De winnaar van de Gouden Kooi in 2008 woog een tijd lang bijna 300 kilo en had bovendien ernstige hartproblemen.

De realityster weegt op dit moment nog 220 kilo en is hard bezig om weer gezond te worden, zo vertelt hij in Knevel en Van den Brink. “Ik heb heel lang slecht in mijn vel gezeten. Mijn gewicht was levensbedreigend. Op televisie lachte ik om mijn gewicht, maar uiteindelijk was het niet grappig meer. Ik ben op een gegeven moment letterlijk naar de grond gegaan. Ik had zware hartproblemen.”

Jaap schrok erg en neemt zijn overgewicht nu erg serieus. “Ik moest er echt iets aan doen. Mijn moeder heeft immers al eerder een kind verloren. Nu volg ik een medisch begeleid sporttraject waarbij ik langzaam steeds meer beweeg en cholesterolarm eet. Waarom ik zo dik ben weet ik niet. Ja, door veel eten. Maar hoe dat komt is moeilijk uit te vinden.”

Terror Jaap geeft verder aan spijt te hebben van zijn vaak lompe, beledigende en grove acties in de Gouden Kooi.”Natuurlijk, maar ik sta ondanks dat ik veel spijt heb wel vrolijk in het leven. Ik heb veel gemene streken geleverd, ik heb daar spijt van gehad en nu kan ik weer vooruit. Ik ben helemaal veranderd en ik kijk heel anders tegen het leven aan.”

(BuzzE)