Sterren

Wereldsterren naar Amsterdam voor MTV Awards

Amsterdam is volgende week even het centrum voor de internationale popmuziek. Wereldsterren komen naar de hoofdstad voor de jaarlijkse muziekawardshow MTV EMA. Het evenement, dit keer in de Ziggo Dome, trekt tientallen miljoenen kijkers vanuit de hele wereld. Op het podium staan de meest populaire acts van dit moment, zoals Katy Perry, Miley Cyrus, Kings of Leon, Bruno Mars, Robin Thicke en The Killers.

Maar ook de Nederlandse dj Afrojack is erbij. Hij is als enige nationale artiest genomineerd voor een internationale award en geeft op zondagavond samen met Snoop Dogg een speciaal optreden in de Melkweg, waar vandaan een live-verbinding wordt gemaakt met de Ziggo Dome. De dj laat weten dat hij het ‘super’ vindt dat hij kanshebber is in de categorie best electronic. Of hij ook met de award naar huis gaat, durft hij niet te voorspellen. “De andere genomineerden zijn ontzettend goed.” Naast Afrojack, is ook actrice Carice van Houten te zien in de show. Zij reikt een van de awards uit.

Patrick Alders, algemeen directeur van BE VIACOM, de organisatie achter MTV, verwacht dat de 20e editie van het evenement records gaat breken. Vorig jaar in het Duitse Frankfurt zaten wereldwijd bijna 40 miljoen kijkers voor de buis en kwamen er meer dan 183,5 miljoen stemmen binnen. “Mensen van India tot de Verenigde Staten, iedereen kijkt volgende week naar Amsterdam.”

Ziggo Dome
Daarnaast krijgen duizenden Nederlandse muziekfans de kans hun idolen van dichtbij te bekijken, want MTV heeft meer kaarten dan ooit beschikbaar gesteld voor de awardshow. “We pakken voor de tv-show natuurlijk altijd uit met een gaaf podium en veel spektakel, waardoor meestal de helft van de zaal in gebruik was voor de productie”, zegt Alders. “Maar de Ziggo Dome biedt zoveel plek dat we dit jaar duizenden plaatsen hebben voor fans.”

Eerder werd al bekend dat de Utrechtste rockband Kensington een MTV Award heeft gekregen voor beste Nederlandse act. Vervolgens maakte de groep ook nog kans op de titel ‘worldwide act’, maar inmiddels zijn hier nog tien finalisten voor over en vielen de Nederlanders af.

Wie geen kaartje heeft bemachtigd voor de show, maar toch een glimp wil opvangen van de popsterren maakt misschien nog kans voor de deur bij een van de vijfsterrenhotels in Amsterdam waar ze verblijven. Of wellicht bij een typisch Nederlandse attractie, want volgens Alders willen sommige artiesten ook iets zien van het land. “We kregen een vraag van een management, van wie mag ik niet zeggen, die wilde weten waar de dichtstbijzijnde windmolen staat.”

(BuzzE)