Sterren

Weduwe zet Buch in de Bajes voort

Nicole Buch, de vrouw van Menno Buch die op 8 juli van dit jaar overleed, gaat door met de documentaireserie Buch In De Bajes. Drie seizoenen lang werkten zij met heel veel passie en toewijding samen aan dit televisieproject en daarom gaat zij het RTL 4-programma voortzetten. Dat maakt de omroep bekend.

Naast haar werk als producent neemt Nicole voor de nieuwe reeks, die zich gaat afspelen in de Penitentiaire Inrichting (PI) Rotterdam, ook de presentatie en interviews voor haar rekening. Nicole Buch: “Het is fantastisch dat het ‘Buch-gedachtengoed’ blijft voortbestaan. Dat ik in de geest van Menno datgene wat we jarenlang samen hebben opgebouwd, mag voortzetten. Dat is uniek en daar ben ik heel dankbaar voor.”

Erland Galjaard, programmadirecteur RTL Nederland: “Toen Menno mij vertelde dat hij niet meer beter werd, hebben we heel intensief contact gehouden. Het was een verdrietige periode, maar we waren het er al snel met elkaar over eens dat het programma moest blijven bestaan. Ik heb zijn vrouw Nicole gevraagd of zij naast haar werk als producent van het programma ook de presentatie voor haar rekening wil nemen. Zo kan zijn geweldige werk worden voortgezet en nog wel door de vrouw met wie hij dit hele project heeft opgezet en met ziel en zaligheid heeft beleefd.”