Muziek

Acteur Fynn Henkel (18) sterft op Sziget-festival

De jonge Duitse acteur Fynn Henkel is eerder deze week overleden op het muziekfestival Sziget bij Boedapest. De achttienjarige ster stierf toen tijdens een storm een tak van meer dan 100 kilo op zijn tent viel, zo melden Duitse media.

Hulpverleningsdiensten hebben na het ongeluk nog geprobeerd de jongen te reanimeren, maar tevergeefs. Henkel werd beschouwd als één van de grote jonge Duitse acteertalenten. Hij speelde een rol in de langlopende ARD-serie Animals up to the Roof en vertolkte vorige jaar een hoofdrol in de verfilming van het bekende Duitse kinderboek Die schwarzen Brüder. Henkel bezocht vorige jaar nog het Cinekid-festival in Amsterdam om de film te presenteren.

De acteur, die ook werkzaam was als VN-ambassadeur, woonde als uitwisselingsstudent in de stad Pécs in Hongarije. Henkel draaide onlangs nog de korte film Travel Dudes, over vier vrienden die door Europa trekken. In deze komedie speelt ook de Nederlandse acteur Jelmer Ouwerkerk (Vrijland) een rol. Het is niet duidelijk wanneer Travel Dudes te zien zal zijn.

(BuzzE)