Muziek

Lil' Kleine (20) koopt eerste Rolex: "Rijk worden is nu belangrijkste in mijn leven"

De omstreden (zie video) zomerhit Drank & Drugs legt Lil’ Kleine (20) bepaalt geen windeieren! “Normaal heb ik gewoon duizend euro op zak, maar nu toevallig wat meer. Ik ga zo mijn eerste Rolex kopen, dus ik heb tienduizend euro op zak”, vertelt hij zaterdag in een interview in Het Parool.

De rapper vindt geld heel belangrijk. “Geld is wel een drijfveer voor me. Ik hoop binnen een paar jaar genoeg geld te hebben voor mijn vader, zodat hij een huisje in het buitenland kan kopen met een moestuin waar hij dan de rest van zijn leven kan chillen. Rijk worden is nu gewoon het belangrijkste in mijn leven en dat verandert denk ik pas als ik kinderen krijg”, aldus Jorik (zijn echte voornaam) in het dagblad.

Jeugdgevangenis

Kleine heeft geen gemakkelijke jeugd gehad. Hij is vanaf zijn tiende alleen door zijn vader opgevoed en met zijn moeder heeft hij helemaal geen contact meer. “Hij heeft daar vast veel moeite mee gehad, maar het is hem toch gelukt om ook die moederrol aan te nemen, want de liefde die je van een moeder krijgt is heel anders dan die van een vader. En dat terwijl mijn broer en ik bepaald geen lieverdjes waren, want we belandden weleens op het bureau of in de jeugdgevangenis voor jatten of vechtpartijtjes.”

Bewondering voor Poetin

De 20-jarige rapper heeft ook een uitgesproken mening over Vladimir Poetin. “Iedereen zegt altijd wel: ja, Poetin is zo slecht en dit en dat, maar ik kan hem ook wel bewonderen. Hij verdedigt wel zijn land en komt op voor zijn mensen. Terwijl iedereen in Europa en Amerika samenschoolt, geeft hij ze een dikke middelvinger. Het is een beetje een maffioso, een penoze, maar hij is geen Hitler die oorlog maakt en mensen vermoordt. Ik zou zeker wel een drankje met hem kunnen drinken. Als ik moest kiezen: liever met Poetin dan met Obama.”