Muziek

Prince stelt tournee uit; We Are Scientists zegt show af

De Amerikaanse zanger Prince heeft besloten zijn Europese tournee voor onbepaalde tijd uit te stellen als gevolg van de aanslagen in Parijs. Dit meldde de Franse concertorganisator maandag aan de Franse nieuwszender BFM TV. Een soortgelijk bericht staat op de website van het Konzerthaus in Wenen waar Prince zijn tournee op 24 november zou beginnen.

Onder de noemer Prince Spotlight: Piano & a Microphone wilde de artiest een reeks concerten in Europa geven. Daarbij zou Prince in december ook theater Carré in Amsterdam aandoen. In Parijs stonden voorstellingen in de Opéra Garnier op de planning.

Prince wilde met alleen een concertvleugel optreden. Vorige week zaterdag gaf hij met een studioconcert een voorproefje op de tournee. Op zijn keyboard speelde hij zes nummers, waaronder Starfish and Coffee en Sweet Thing. De kaartverkoop was nog niet begonnen, omdat de tournee nog niet officieel bevestigd was.

We Are Scientists
De Amerikaanse indierockband We Are Scientists heeft het optreden maandagavond in de Amsterdamse Melkweg afgezegd vanwege de aanslagen in Parijs. Zanger en gitarist Keith Murray was vrijdag bij het concert van The Eagles of Death Metal in de concertzaal Bataclan. Hoewel hij was vertrokken voordat het bloedbad plaatsvond, is hij behoorlijk van slag, staat op de website van het Amsterdamse poppodium.

,,Daarom heeft Keith besloten om met zijn vrouw terug naar New York te vliegen. Wij hebben alle respect voor deze beslissing.” Het concert van de Ierse band Ash, dat ook op het programma staat, gaat wel door.

Zaterdag werd bekend dat Foo Fighters de hele tournee heeft afgezegd. U2 en Motörhead hebben hun concerten in Parijs afgezegd.

(BuzzE)