Film & TV

'Blanke Oscar-nominaties teleurstellend'

De voorzitter van de Academy Of Motion Picture Arts And Sciences, die jaarlijks de Oscars uitdeelt, is teleurgesteld door het gebrek aan kleur in de nominaties van dit jaar. Dat vertelde Cheryl Boone Isaacs, de eerste Afro-Amerikaanse voorzitter van de Academy, aan Deadline.

“Natuurlijk ben ik teleurgesteld, maar dat doet niets af aan de geweldige films die zijn genomineerd”, zei Boone Isaacs. Volgens haar gaan de pogingen van de Academy meer divers te worden te langzaam. “We moeten de boel versnellen.”

Eén van de producenten van de awardshow, Reginald Hudlin, denkt er hetzelfde over. “Ik vond dat er een buitengewone hoeveelheid Oscar-waardig werk van donkere artiesten was en ze zijn allemaal over het hoofd gezien. Dat is erg veel, dus het is teleurstellend.”

Afro-Amerikaanse acteurs als Will Smith (Concussion) en Idris Elba (Beasts Of No Nation), die wel genomineerd waren voor een Golden Globe deze maand, komen niet voor in de lijst met Oscar-nominaties. Ook Michael B. Jordan en Ryan Coogler, de hoofdrolspeler en regisseur van Creed, visten achter het net – hoewel Sylvester Stallone wel een nominatie kreeg voor zijn bijrol in die film. De film Straight Outta Compton, met een voornamelijk Afro-Amerikaanse cast, kreeg slechts één nominatie, maar voor de blanke scriptschrijvers.

(BuzzE)