Sterren

'Huijsmans wordt een omroepster nieuwe stijl'

HILVERSUM – Celine Huijsmans is vanaf volgende week maandag te zien als omroepster bij Veronica. Zij wordt echter “allesbehalve een omroepster oude stijl”, laat een woordvoerder van Talpa desgevraagd weten.

“We zijn nog in een testfase”, legt ze uit. “Maar we gaan een geheel nieuwe, originele invulling aan het begrip omroepster geven. Celine wordt niet iemand die aan een bureau de programma’s gaat introduceren.”

De nieuwe omroepster van Veronica maakt haar debuut naar verwachting op maandag 11 maart om 18.00 uur. Huijsmans, tot nu toe vooral bekend als presentatrice van Shownieuws, moet het nieuwe gezicht van Veronica worden. Het is wel de bedoeling dat zij ‘de avond aan elkaar gaat praten’.

In het verleden hadden alle Nederlandse omroepen een omroeper of omroepster. Maar deze traditie raakte in de jaren negentig uit de mode. De TROS nam op 1 september 2000 als laatste publieke omroep afscheid van de (voornamelijk) dames. Bij commerciële omroep Yorin bleven de omroepsters tot halverwege 2003 op de buis. Arie Boomsma was een van de laatste omroepers ‘oude stijl’.