Sterren

'Bassie' van Toor opnieuw onder het mes

Bas van Toor moet opnieuw onder het mes. Door zijn beroerte in 2017 heeft de bekende clown last van spasmes in zijn linkerhand.

Deze spasmen veroorzaken hem veel pijn. Tijdens de operatie worden de pezen in zijn pols en handpalm doorgesneden, waardoor de pijn vermindert. Eind augustus of begin september moet de ingreep plaatsvinden. Bas laat aan Shownieuws weten de operatie positief tegemoet te zien.

Kwakkelen met gezondheid

Bas is al langer aan het kwakkelen met zijn gezondheid. Hij is afgelopen juni net een paar dagen thuis na zijn niersteenoperatie wanneer hij hoge koorts krijgt. Vanwege de coronamaatregelen willen ze Bas pas in het ziekenhuis opnemen als hij boven de 38 graden koorts heeft. Op tweede Pinksterdag heeft hij 39,8 graden koorts en wordt met gillende sirenes vervoerd naar het ziekenhuis. “Ik zal niet zeggen dat het kantje boord is geweest, maar als we niet op tijd waren geweest, was het wel fout afgelopen”, aldus Bas’ vrouw Liesbeth aan Story.

Bas en zijn broer Aad (77) hebben elkaar vlak voor de niersteenoperatie in mei niet kunnen ontmoeten door de coronacrisis. Aan Shownieuws gaf Aad destijds een bijzondere boodschap aan zijn broer. Die is te zien in de bovenstaande video.