Sterren

De 'Oranje Cupcakes' van Rudolph van Veen

Eén van de hoogtepunten van Koningsdag is toch wel het lekkere oranje gebakje wat je op straat op kan peuzelen. Nu de tompoucen je dit jaar niet op de vrijmarkt om de oren vliegen kan je ook zelf aan de slag.

Maar daar heeft Rudolph van Veen de oplossing voor! De kok heeft een oranje recept waar je je vingers bij aflikt en dat je ook nog eens heerlijk kan delen. In de video hierboven laat Rudolph zien hoe je deze heerlijke cupcakes thuis kan maken.

Het recept van ‘Rudolph’s Oranje Cupcakes’
Het recept voor deze speciale cakejes is zo eenvoudig mogelijk gehouden. Alle ingrediënten zijn gewoon in de supermarkt vinden. Je hebt alleen wel speciale cupcake cups nodig van bak-vast papier en een cupcake of muffin bakplaatje.

Voor de crème is het ook handig als je een spuitzak hebt met een kartel spuitje, maar je kunt de crème er ook gewoon met een lepel op doen.

Recept voor 12 stuks

De ingrediënten:
Voor de cakejes:
– 200 g bloem
– ½ zakje bakpoeder (7 gram)
– 220 g suiker
– mespunt zout
– 180 ml melk
– 60 g zonnebloemolie
– 1 ei
– geraspte schil van ½ sinaasappel

Voor de topping:
– 1 zakje mix voor banketbakkersroom
– 400 ml sinaasappelsap
– 250 g roomboter, op kamertemperatuur
– 60 g poedersuiker
– scheutje sinaasappelliqeur (optioneel)

Garnering:
– Vers fruit waarvan een aantal soorten oranje kleurig fruit.

Bijvoorbeeld meloenbolletjes, mandarijn, sinaasappel, lampion vruchtjes en frambozen. En voor Koningsdag is het natuurlijk leuk om er een vlaggetje in te zetten!

Zo maak je ze:
Meng voor de cakejes eerst alle droge ingrediënten van het beslag en roer er dan het ei, de melk, olie en geraspte sinaasappelschil door met een spatel of houten lepel. Verdeel het beslag over de 12 cupjes en bak de cakejes 25 minuten in de oven op 180 gaden.

Laat ze na het bakken volledig afkoelen.

Roer voor de creme de banketbakkersroom mix aan met het sinaasappelsap.

Klop de zachte boter met peoedersuiker mooi zalvig met de mixer en doe daar de banketbakkersroom bij. Laat het mengsel zo lang kloppen tot het mooi luchtig is. Als je wil kun je er een scheutje liqeur in doen.

Spuit de sinaasappelcreme met een spuitzak in mooie toefjes op de cakejes en garneer ze zo mooi mogelijk met het fruit.

Maak ze helemaal feestelijk af met een Nederlands vlaggetje!