Sterren

Grote opluchting voor Najib Amhali

Een grote opluchting voor Najib Amhali en zijn familie. Zijn moeder kan gelukkig na het weekend terug naar Nederland..

Aanstaande maandag kan hij waarschijnlijk zijn 68-jarige moeder weer in zijn armen sluiten, vertelt de komiek opgelucht aan Shownieuws. De afgelopen weken zat zij vast in Marokko nadat zij voor een heerlijke vakantie naar het land vloog. Maar kort na haar aankomst kon zij niet meer terugkeren en ging alles op slot.

Al eerder deelde de komiek dat hij zich grote zorgen maakte om zijn moeder. Niet alleen zit ze dus vast in het buitenland, ook valt ze in de risicogroep wat betreft het coronavirus door haar medische achtergrond.

Gelukkig wordt zijn moeder ondersteund door familieleden die in de buurt wonen. “Ze zit alleen in huis, maar haar zus en broers en hun kinderen wonen ernaast. Dus er wordt goed voor haar gezorgd. Mijn nicht werkt zelfs bij de apotheek. Maar ik heb haar liever hier natuurlijk. Het probleem is ook, stel dat er iets gebeurt, dan kun je daar niet heen en niemand komt eruit.”, vertelde Najib deze week tegen weekblad Weekend.

Najib zelf in coronacrisis
Najib Amhali is niet bang dat hij door de coronacrisis weer aan de drank gaat, zo vertelde hij onlangs in RTL Boulevard. Een terugval kan volgens de afgekickte cabaretier altijd gebeuren, maar hij wil naar eigen zeggen nooit meer naar “de oude situatie”.

“Ik ben nu bijna twee jaar verder en ik heb nog geen terugval gehad, godzijdank. Maar ik kan me heel goed voorstellen dat mensen nu niets te doen hebben en hun tijd doorbrengen met toch iets te veel drinken”, zei Najib. “Het kan natuurlijk altijd gebeuren, ook na vijf of zes jaar. Maar ik heb nu een leven waar ik heel blij mee ben.”

Najib, die zich in de zomer van 2018 liet behandelen in afkickklinieken in binnen- en buitenland, is naar eigen zeggen veel aan het sporten en eet gezond. “Ik krijg er zo veel voor terug dat ik echt niet meer terug wil naar die oude situatie waar ik ooit in zat.”