Sterren

Irene Moors noemt vervangen van André van Duin dankbare taak

Irene Moors vindt het een dankbare taak dat ze André van Duin dit seizoen kon opvolgen als presentator van het napraatprogramma van Heel Holland bakt. Toen ze eraan begon wist bijna niemand dat zijn inmiddels overleden echtgenoot Martin Elferink ernstig ziek was, zegt ze in De Telegraaf.

“Het is inmiddels wel duidelijk waarom ik voor het programma ben ingezet”, vertelt de presentatrice van Doorbakken. “Ik begreep het daarom meteen dat André meer tijd in zijn agenda wilde vrijmaken om bij Martin te zijn. Hij is een van de grootste lieve schatten die ik ken en ik vind het vreselijk wat hem nu is overkomen.”

Of Irene Moors ook volgend jaar André van Duin zal vervangen is nog niet duidelijk. “Ik hoop dat hij een manier vindt om weer door te gaan. Als dat zou betekenen dat hij volgend jaar het napraatprogramma weer zelf gaat doen, en dat zou zomaar kunnen, dan is dat helemaal prima. Dit seizoen had André echter wel wat anders aan zijn hoofd, al keek hij dan weer wel. Regelmatig stuurde hij me berichtjes om te laten weten hoe hij het vond. Hartstikke lief, dat hij daar überhaupt tijd voor maakte.”

Volgende week presenteert Irene alweer de laatste aflevering van Doorbakken, waarin wordt nagepraat over de finale van Heel Holland bakt en de winnaar wordt gehuldigd.