Sterren

Kijkers woedend om 'grote fouten' in De Slimste Mens

Kijkers van De Slimste Mens zijn niet te spreken over de afwerking van het programma op dinsdag. Volgens hen zitten er een aantal flinke fouten in de uitzending.

Op Twitter gaan de kijkers helemaal los en wijzen ze de makers van het programma op hun fouten. De quiz wordt geleid voor Philip Freriks (76) en Maarten van Rossem (76), maar ondanks hun kennis en jarenlange ervaring zijn er volgens de trouwe kijkers toch wat fouten tussen geglipt.

Maarten weet niet of het bijvoorbeeld nu ochtend of avond is in New York en verschillende antwoorden blijken volgens de kijker fout te zijn. “Magnum PI speelde zich niet af op Hawaii maar op Oahu!”, schrijft een boze Twitteraar wanneer er een verkeerd antwoord in beeld komt. Ook bij een andere vraag wordt er gereageerd op Twitter. “De eerste keer dat ik een enorme fout zie bij #deslimstemens. De getoonde film was helemaal niet Una Giornata Particolare maar Ieri Oggi Domani. Kan toch niet”, vindt de kijker.

Foute fout

Toch blijken de antwoorden zo fout nog niet te zijn. Oahu is namelijk onderdeel van Hawaï, en de vraag over het tijdsverschil, ging zo snel, dat de kijkers het juiste antwoord misten. Ook de clip was niet per se verkeerd: bij de antwoorden gaat het om trefwoorden bij het fragment en de titel hoeft dus helemaal niet genoemd te worden.

De Slimste Mens is, na het NOS Journaal van acht en zes uur, het best bekeken programma van de dinsdagavond. Sinds de aftrap passeert het NPO2-programma geregeld de miljoen kijkers. Dinsdag keken ruim 1,1 miljoen mensen naar de quiz.

Enkele andere tweets zijn hieronder te zien.