Sterren

Mark Rutte: 'Ze is heel snel overleden'

Het was een heftige periode voor Mark Rutte. Niet alleen is hij premier in tijden van crisis, maar in diezelfde periode is ook zijn moeder overleden. Op social media is de premier open over het verlies.

In de video, die Mark op Facebook zet, wordt hem gevraagd hoe het met hem persoonlijk gaat. “Op zich gaat het met mij wel goed. Wij konden niet terecht bij haar in die weken, dus dat was ingewikkeld. Ze is heel snel overleden, dus dat kwam er ook natuurlijk bij.”

De moeder van de minister-president overleed op woensdag 13 mei. Ze werd 96 jaar. De premier maakte het overlijden van “mijn lieve moeder Mieke Rutte-Dilling” zelf bekend. “Naast het grote verdriet en alle dierbare herinneringen overheerst bij mijn familie en mij ook een gevoel van dankbaarheid dat wij haar zo lang bij ons mochten hebben”, liet Rutte destijds weten. “Wij hopen dit grote gemis de komende tijd in alle rust met elkaar te kunnen verwerken.”

Het was dus een zeer heftige periode voor de premier. “Ik denk voor heel Nederland, als je ziet de enorme schade voor de economie; hoeveel fantastische ondernemers het moeilijk hebben, hoeveel mensen zich zorgen maken over hun baan en die ziek zijn geworden”, vertelt hij.